žena v ležící v posteli

Zatímco spíte: Tipy pro nejlepší noční péči


VYUŽIJTE SÍLU REGENERACE, KTEROU SPÁNEK PŘINÁŠÍ.

„Spánek" je ten nejlepší lék, říkávaly už naše babičky – a měly pravdu. Pokud se tímto pravidlem neřídíte, trpí celé tělo a s ním i pleť. Spánek totiž podporuje regeneraci. Právě díky dostatku kvalitního spánku je naše pleť krásná, zdravá a zářivá.

Když usínáte, vaše pleť se probouzí

Víte, že dostatek spánku ovlivňuje nejen naše mentální schopnosti, ale také každou buňku naší pleti? V momentě, kdy usneme, naše tělo spustí svůj regenerační program. Pokud budete spát v tiché a tmavé místnosti, bude ráno vaše pleť jako znovuzrozená!
dostatek_spanku

Kolik spánku je pro pleť tak akorát?

Délka spánku samozřejmě záleží na konkrétních potřebách každého člověka. Můžeme ale říci, že v průměru je ideální spát mezi 7 a 8 hodinami denně.

Regenerace pro vaše buňky - poznejte její sílu i vy!

Noc je nejmagičtější částí celého dne. Jakmile zavřeme oči, spustí se spousta obdivuhodných procesů. Zatímco spíme, naše buňky regenerují daleko rychleji, než když jsme vzhůru a odpočíváme. Důvod je jednoduchý. Hladina hormonů v našem těle se doplňuje a právě to je pro naši pleť klíčové.
Který z těchto hormonů je pro nás v tomto směru nejdůležitější? Jedná se o melatonin. Tento hormon působí hned na několika frontách. Nejen, že zajistí kvalitnější a zdravější spánek, ale jeho antioxidační účinky hojí jakékoli poškození kůže, ke kterému došlo během dne. Dokáže také zpomalit proces stárnutí buněk.


Příjemná vůně navodí krásné sny

Váš nos nikdy nespí! I v momentě, kdy se nacházíte ve fázi toho nejhlubšího spánku, je váš nos stále vzhůru. A to není všechno: nos dokonce dokáže ovlivnit, co se nám bude zdát. Vědci z univerzity v Bochumu provedli experiment, který dokázal, že vůně může řídit naše sny. Pod nosem spících dobrovolníků přidržovali vzorky s nejrůznějšími vůněmi a pachy. A výsledek? Vůně pomeranče dokáže spáčům navodit sladké sny – naopak nelibé pachy měly na kontě ošklivé a nepříjemné sny. Proto se ujistěte, že vaše ložnice i ložní prádlo krásně voní.

Péče o pleť, která nestojí žádnou námahu

Den a noc jsou jako jing a jang – tedy naprosté opaky, které se vzájemně dokonale doplňují. Vaše pleť má svůj rytmus, který přesně sleduje 24hodinový den. A pečlivá péče o pleť přes den by se měla střídat s noční péčí, kterou nám bezpracně zajistí právě spánek.

Během dne vaše pokožka potřebuje péči, během noci zase regeneraci

Pokožka, stejně jako všechny ostatní orgány, sleduje denní biorytmus těla. Během dne potřebuje ochranu a hydrataci, v noci je pro ni nejlepší, když jejímu obnovování trochu vypomůžeme. Denní a noční krémy by proto měly být přímo ušité přesně na míru těmto potřebám. Protože pleť pracuje během noci na své regeneraci opravdu usilovně, jsou noční krémy navrženy tak, aby tento složitý proces ještě podpořily – a to zejména díky složení s aktivními látkami. Na rozdíl od denních krémů ty noční neobsahují ochranný faktor působící proti slunečním paprskům. A velké rozdíly ve složení jsou právě tím důvodem, proč bychom neměli aplikovat denní krém na noc. Důležité je myslet také na správný způsob nanesení krému – rozhodně bychom mu měli věnovat stejnou péči jako nanášení toho denního.
denní krém

Osvojte si rituál, který vás dovede k nádherné pleti

Naše pleť může naplno regenerovat a napravovat důsledky hektického života jen tehdy, když ji před spaním pečlivě připravíme. Kromě používání vhodného nočního krému je také naprosto zásadní pleť před spaním důkladně vyčistit – včetně očního okolí.

Co všechno dokáže noční krém?

Přibližně okolo půlnoci, kdy je spánek nejhodnotnější, je pleť velmi citlivá. Probíhá v ní totiž nejintenzivnější regenerační proces. Noční krémy v kombinaci s přiměřeně dlouhým spánkem právě tento proces podporují. Když spíte, různé hormony (právě ty, které jsou za regeneraci zodpovědné) jsou tělními procesy distribuovány dovnitř každé buňky. Ty obnovu potřebují každou noc, protože během dne na ně útočí sluneční záření, prach, špína a stres. Hormony a další antioxidanty dosahují v tomto čase původní hladiny. Krevní oběh doplňuje do všech buněk další důležité látky – a to v daleko větší míře než během dne. A právě této zvýšené snahy těla dostat všechny potřebné látky na své místo využívají krémy, které obsahují vyživovací a regenerační složky. A proto krém může během noci účinkovat v plné síle.

Noční péče aneb jak připravit svoje oči do postele

Pleť kolem očí je tou úplně nejtenčí na celém těle, navíc ji velmi namáhají neustálé pohyby mimických svalů. Proto nanášejte denní krém opravdu jemně a opatrně. Rozhodně jej nemněte silou dovnitř! Našim tajným trikem je krém jemně vklepávat. Začněte u vnitřního koutku oka a potom pomalu postupujte směrem k tomu vnějšímu, při tom prsty neustále poklepávejte. Díky vklepávání podporujete proudění krve a navíc namáhanou pleť jemně masírujete. Odměnou vám bude krásná pleť bez poškození.
nocni_pece
Využijte spánek v kombinaci s vhodnou péčí jako regenerační balzám pro tělo i duši.
odlicovani

Co je pro pleť nejhorší? Neodlíčený make-up!

I když jste protančila celou noc a vracíte se domů unavená až nad ránem, ani tehdy nikdy, nikdy nezapomeňte odstranit všechen make-up ještě před tím, než si vlezete do postele. Mohly by se vám totiž ucpat a zanítit póry. Pupínky by potom na sebe nenechaly dlouho čekat.

RADY PRO KRÁSNOU PLEŤ: PROČ NEVYNECHAT DENNÍ ANI NOČNÍ KRÉM

Pleť se řídí podle přirozených biorytmů. Něco jiného jí vyhovuje ve dne a něco jiného v noci. Právě proto je třeba rozlišovat mezi denním a nočním krémem.

Na co nezapomenout těsně před spaním?

  1. Odstraňte make-up.
  2. Vyčistěte pleť.
  3. Nezapomeňte na oční okolí.
  4. Zvolte správnou péči.

Správná hydratace záleží na typu vaší pleti

Prvním krokem ke správné péči o pleť je vědět, jakého je typu. To ale není vždy snadné. Pokožka každého člověka je jiná. Navíc se její charakteristiky mohou v čase měnit. Nicméně podle několika indicií lze typ pokožky přeci jen určit. Odhalte svůj typ pleti a najděte tak noční krém, který vám bude naprosto vyhovovat.
smisena_plet
Ten správný noční krém pro váš typ pleti

Smíšená pleť

Jak ji poznám: Je lesklá a má sklony ke vzniku nedokonalostí v oblasti T-zóny. Pleť na tvářích je normální až suchá.
Náš tip: Používejte noční krém s bohatým složením, který bude bojovat se suchou pletí – vyhněte se ale při jeho aplikaci T-zóně, která je mastná už sama o sobě.
sucha_plet
Ten správný noční krém pro váš typ pleti

Suchá pleť

Jak ji poznám: Je méně pružná, více náchylná ke svědění a velmi snadno dojde k jejímu podráždění. 
Náš tip: Výživný noční krém s bohatým složením s bambuckým máslem je ideální. Dodá totiž vaší pleti během noci potřebnou podporu.
normalni_plet
Ten správný noční krém pro váš typ pleti

Normální pleť

Jak ji poznám: Hebká, pružná a bezproblémová pleť. Díky perfektně fungujícímu krevnímu oběhu má zdravou barvu. 
Náš tip: Vsaďte na hydratační krém jako je třeba Regenerační noční krém od NIVEA s vitamínem E.
problematicka_plet
Ten správný noční krém pro váš typ pleti

Problematická pleť

Jak ji poznám: Jedná se o pleť s tendencí k maštění a vzniku pupínků a nedokonalostí. Za tento typ pleti bývá zodpovědná také hormonální nerovnováha.
Náš tip: Přesvědčte se o tom, že používáte hydratační krém se složením na bázi vody – takový, který pleť zmatní.
citliva_plet
Ten správný noční krém pro váš typ pleti

Citlivá pleť

Jak ji poznám: Reaguje přehnaně na UV záření, výkyvy teplot, stres i suchý vzduch.
Náš tip: Noční krém určený pro citlivou pleť během noci jemně hýčká, takže po podráždění ráno nebude ani památka.

Hydratace jako polibek na dobrou noc pro vaši pleť

Chcete se vyspat opravdu dorůžova? Potom musí být prostředí, ve kterém spíte, jedním slovem ideální. Člověku nejlépe vyhovuje, na co je zvyklý. Ať už jsou vaše potřeby jakékoli, postarejte se o to, abyste tělu zajistila péči na jakou je zvyklé. A jaké je to vůbec nejlepší prostředí?
I když se to na první pohled nezdá, sprchování dokáže víc než jen očistit vaše tělo. Reguluje totiž krevní tlak, a tak pomáhá cítit se klidněji a vyrovnaněji. Tento proces můžete sama ještě podpořit vhodným hydratačním rituálem: hýčkejte své tělo pomocí tělového mléka s bohatým složením. Pokud chcete tento krok přeskočit a rovnou ze sprchy přejít do postele, potom je pro vás ideální NIVEA Tělové mléko do sprchy s mandlovým olejem. Tohle tělové mléko funguje na suchou pokožku spolehlivě.

Levandule: vůně pro kouzelné sny

Levandule byla vždy jednou z nejoblíbenějších bytových vůní – zřejmě pro svou schopnost navozovat klidnou atmosféru a potlačovat stres. Její esenciální oleje dávají zapomenout na každodenní problémy i obavy a díky tomu navozují tu správnou relaxační náladu a pozitivní myšlenky. Pokud ji nakombinujete s horkou vodou, mohou se její silice uvolňovat ještě intenzivněji. Skvěle pomůže i teplá vana. Relaxujte s NIVEA Pečujícím sprchovým olejem Natural. Obsahuje úžasnou kombinaci přírodních olejů, která před spaním pohladí nejen tělo, ale také vaši mysl.
levandule
usmev_ze_sprchy

Večerní sprcha: relaxace pro krásu

Krásné sny, krásná pokožka

Krásné sny, krásná pokožka

Ideální délka spánku je 7 až 8 hodin při teplotě mezi 16 až 18 stupni. Polštář by neměl být ani příliš vysoko, ani příliš nízko. Poslední jídlo je vhodné sníst nejdéle 2 nebo 3 hodiny před spaním. A pozor na topení, protože suchý teplý vzduch může pokožku vysušovat.

Pohlazení pro vaši duši

Neustálé přemýšlení o tom, co nás čeká druhý den nebo co se nám během dne přihodilo, je nejčastějším důvodem, proč nemůžeme usnout. Existují ale zaručené tipy, jak můžeme před spaním svou mysl uklidnit. Pokud vás trápí právě tenhle problém, přečtěte si naše Tipy na pořádný večerní relax.
citliva_plet
Zkrášlující rituály pro dobrou noc

Dopřejte si jen to nejlepší!

Ve vaší posteli je místo jen pro vás – rozhodně ne pro nepříjemné myšlenky. Snažte se proto usínat se vzpomínkou na to, co vás během dne potěšilo. Řekněte si pro sebe potichu: „Děkuji za ten báječný moment"
zapisnik
Zkrášlující rituály pro dobrou noc

Vypište se z chmurných myšlenek

Stresující a nepříjemné zážitky do postele nepatří! Proto zkuste tuto metodu: vezměte zápisník, všechno do něj zapište, zavřete ho a odložte pryč. Problém zůstane zachycený na stránkách a vy budete moci v klidu usnout.
uplnek
Zkrášlující rituály pro dobrou noc

Zeptejte se na odpověď snu

Nezodpovězené otázky vám usínání také neulehčí. I s tím si ale umíme poradit. Opakujte si to, co vás zajímá těsně před usnutím, a nechte vaše sny, aby řešení vymyslely za vás.

ADP007_PRODUCTSTAGE