Balzám na rty: vyčarujte jednoduše neodolatelné polibky


PÉČE PRO SAMETOVĚ HEBKÉ RTY.

Péče pro sametově hebké rty. Rty jsou opravdu vyjímečnou částí našeho těla. Jsou symbolem krásy a smyslnosti. Bez nich bychom se nedorozuměli, nemohli se smát ani nikoho políbit. A to je důvod, proč je péče o ně tak důležitá.

Pokožka rtů: výjimečně jemná a tenká

Pokožka rtů je velmi tenká a jemná, proto potřebuje opravdu pořádnou dávku péče. Stejně jako například v konečcích prstů, i v našich rtech se nachází vysoký počet nervových zakončení, díky tomu jsou tolik citlivé a nabízí nám to nejintenzivnější propojení s okolním světem. Což je vlastně důvodem, proč tolik milujeme polibky!

Vaše rty jsou citlivé

Pokožka našich rtů je tak jemná a tenká, že přes ní můžeme vidět krevní cévy. Díky tomu máme tak červenou barvu rtů. Pokožka rtů nemá žádné tukové buňky ani potní žlázy, které mají jinde na těle na starosti výživu a hydrataci pokožky. A velmi tenká je také vrstva zodpovědná za ochranu proti vnějším vlivům. Naše rty jsou tudíž závislé na péči a ochraně, kterou jim poskytujeme zvenčí. Proto bychom měli alespoň jednou za čas použít balzám jako je například Labello Balzám na rty Hydro Care.
usmev

Rty potřebují ochranu!

Nejde jen o krásu. Suché a rozpraskané rty totiž způsobují nepříjemné pocity a bolest. Účinnou hojivou "náplastí" na silně poškozené rty je například Labello Balzám na rty Med Repair.

5 nejčastějších příčin rozpraskaných, šupinatých nebo suchých rtů

  • Zima: rychlý přechod z tepla do zimy je nejčastějším viníkem suchých a popraskaných rtů. Proto je nutné o rty pečovat především v zimních měsících.
  • Nesprávná péče: jen zřídkakdy jsou jednotlivé složky hydratačního krému vhodné i pro citlivou pokožku rtů. Proto je dobré při nanášení krému nezasahovat do oblasti rtů a raději zvolit péči na míru.
  • UV-záření: pokožka rtů nemá téměř žádný pigment, a proto se sama neumí bránit silnému slunečnímu záření. Vrstva balzámu funguje jako opalovací krém, který brání paprskům proniknout až ke rtům.
  • Stres: byl dnešní den v práci až příliš? I stres dokáže negativně ovlivnit stav naší kůže. A pokožka rtů není žádnou výjimkou.

Hýčkejte své rty každý den

polibky

5 tipů pro sametově hebké rty

  • Co mají společného jemný kartáček na zuby, vlažná voda a vaše rty? Účinnou péči! Díky masáži pomocí navlhčeného kartáčku se totiž zbavíte odumřelých kožních buněk opravdu rychle.  
  • Neokusujte a neolizujte si rty. Cilivou pokožku rtů to nesmírně vysušuje.  
  • Nezapomeňte na péči – balzám na rty zklidňuje a zároveň chrání. Navíc rtům dodá i pěkný lesk.
  • Líbejte se! Podpoříte tak krevní oběh uvnitř rtů. A výsledek? Zdravé a přirozeně červené rty i bez rtěnky. 
  • Vyhýbejte se příliš slaným jídlům. Chipsy, hranolky i slané krekry pokožku rtů nadbytečně zatěžují a vysušují ji.

Připravili jsme pro vás i vaše rty několik ověřených rad

Jak už jsme zjistili, rty samy o sobě nemají žádnou možnost, jak hydratovat tenkou pokožku na povrchu. A proto potřebují spoustu péče. Aplikujte balzám na rty každý den. Než si vyberete konkrétní výrobek, který budete používat, myslete na to, že podíl olejů by měl být v celkovém složení co nejvyšší, naopak podíl vody co nejnižší. Balzám na rty Hyaluron Rosé s bambuckým máslem vaše rty spolehlivě vyživí. Taje hned, jakmile se dostane do kontaktu se rty a zanechává je jemné a hebké.

Neodolatelné rty v jednom kroku?

nanaseni-rtenky

Poslední trend v líčení rtů? Nenápadná rtěnka

Tip: Rty budou díky poloprůhledné rtěnce vypadat neuvěřitelně hebce a přirozeně. Stačí ji nanést v tenké vrstvě.

Vybarvěte se!

Chystáte se na rande nebo na večírek s kamarádkou? Rtěnka vás dokáže zvýraznit víc než jakýkoli kousek oblečení! Aby vaše rty nejen skvěle vypadaly, ale byly zároveň vyživené, je důležité pamatovat na pár věcí. Než rtěnku nanesete, vždy dodejte rtům hydrataci balzámem na rty. Předejdete tak vysušování rtů. A až budete zpět doma, nezapomeňte rtěnku odlíčit. A na co si dát při odličování pozor? Dlouhotrvající rtěnky je vhodné odličovat pouze odličovačem obohaceným o pečující oleje. A pokud se chcete probudit se rty stejně jemnými a hebkými jako před nanesením rtěnky, nezapomeňte po odlíčení na rty nanést pečující balzám.

Balzám na rty – pro vyživené a hebké rty

Balzám je návykový! Je to mýtus, nebo pravda?

Jedná se o mýtus, který jsme slyšeli už všichni: jakmile jednou balzám používáte, rty si na něj zvyknout a nejde přestat. A tak spousta lidí věří tomu, že když budou dlouhodobě používat balzám a ze dne na den přestanou, stav pokožky rtů se zhorší. To je ale nesmysl! Ve skutečnosti jde spíš o pocit. Pokud totiž budete pravidelně nanášet na rty balzám, velice rychle si zvyknete na hebkost a jemnost, kterou vykouzlí. A rty ve své přirozené podobě se budou zdát hrubé a suché. Každopádně neexistuje nic jako závislost na balzámu.
zena-na-plazi
ADP01_PRODUCTSTAGE